S vama preko 30 godina

Taxi Ekskurzije Silver taxi Tisno

Taxi Ekskurzije

Tisno taxi Silver

pruža usluge dnevnih izleta do nekih od najljepših i povijesnih lokaliteta u Hrvatskoj. Na raspolaganju su organizirani dnevni izleti u nacionalne parkove i sve povijesne gradove koje poželite vidjeti. 

Ako se ne možete odlučiti kamo biste išli, samo nam se javite, pokušat ćemo vas savjetovati pri izboru. Ako ste pak odabrali destinaciju, provjerite naš cjenik i započnite s planiranjem putovanja.

U međuvremenu, evo i popisa najljepših nacionalnih parkova i povijesnih gradova u Hrvatskoj koje možete posjetiti uz nas.

Plitvička jezera

Plitvička jezera

 

Nacionalni park Plitvička jezera najstariji je nacionalni park u jugoistočnoj Europi i najveći nacionalni park u Hrvatskoj. Utemeljen 1949. godine, nalazi se u planinskom kršu središnje Hrvatske, uz granicu prema Bosni i Hercegovini. Važna državna cesta koja prolazi područjem Nacionalnog parka povezuje unutrašnjost Hrvatske s obalnim područjem Jadrana. 

Krka

Krka

Sedreni slapovi rijeke Krke temeljni su fenomen parka i okosnica današnjeg krajolika, a razlog su proglašenja ovog područja Nacionalnim parkom 1985. Funkcija parka je prije svega znanstvena, kulturna, za svrhe obrazovanja i rekreacije, s turističkim aktivnostima kao što su posjećivanje i razgledavanje.

Paklenica

Paklenica

Osobitosti Nacionalnog parka Paklenica su autohtone šume crnog bora, nekoliko tipova šume bukve i duboki kanjoni s tokovima Velike i Male Paklenice. Šire područje Nacionalnog parka Paklenica se ponosi bogatom i raznolikom kulturnom baštinom.
Paklenica obuhvaća površinu tokova Velike i Male Paklenice, s njihovim osebujnim kanjonima urezanim okomito na južnim obroncima Velebita te šireg okolnog područja.

Vransko jezero

Vransko jezero

Vransko jezero je najveće prirodno jezero u Hrvatskoj i predstavlja geomorfološku rijetkost našeg krškog područja, jer je kriptodepresija ispunjena blago slanom vodom u kojoj je razvila specifična zajednica morskih organizama. Sjeverozapadni dio jezera nalazi se u zoni intenzivnih poplava te je određen poseban ornitološki rezervat zbog svoje raznolikosti vrsta ptica (ptica močvarica).

Zadar

Zadar

Zadar je jedan od najstarijih lučkih gradova na Mediteranu. Povijesna jezgra, smještena na poluotoku i opasana  gradskim zidinama, s novim urbanim dijelom grada povezana je mostom, simbolom grada Zadra. 
Gradnja na rimskim urbanim načelima, kod kojih je nekoliko većih uzdužnih ulica ispresijecano većim brojem poprečnih ulica, daje gradu pravokutni oblik. Povijesna jezgra grada prava je riznica arheološkog i spomeničkog blaga iz antičkog, srednjevjekovnog i renesansnog razdoblja.

Split

Jedinstveno središte Splita, koji se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske baštine, naraslo je na temeljima ljetnikovca cara Dioklecijana 305. godine. 17 stoljeća nesmetanog života unutar zidina rezultiralo je mnogim unikatnim djela, kao što su carev mauzolej koji je kasnije uklopljen u katedrali Svetog Duje. Dioklecijanova palača je danas pravi simbol Splita.

Šibenik

Šibenik

Jedinstven zbog utvrda poput Sv. Mihovila, Sv.Nikola, Sv. Ivana i Šubićevca, Šibenik je najpoznatiji po katedrali Svetog Jakova koja je sagrađena u 15. stoljeću. Gradili su je majstorske ruke Jurja Dalmatinca i Nikole Firentinca, a zbog svoje izvorne arhitekture velikih kamenih ploča, ova katedrala je ušla na UNESCO-ov popis svjetske baštine i u isto vrijeme odabrana kao najljepša sakralna građevina u Hrvatskoj.

Dubrovnik

Dubrovnik

 

Grad spomenika i muzeja pod zaštitom UNESCO-a. Sa svojim 1940 m dugim zidinama s utvrdama, Orlandovim stupom, gotičko-renesansnom palačom Sponza i glasovitim Kneževim dvorom, Dubrovnik bez sumnje zauzima posebno mjesto u kulturnoj baštini Hrvatske.

Trogir

Trogir

 

Trogir ima 2300-godišnju neprekinutu urbanu tradiciju. Njegova kultura nastala je pod  utjecajem starih Grka, potom Rimljana  te Mlečana. Trogir ima brojne znamenite palače, crkve i kule, te utvrdu na malom otoku, a od 1997. upisan je na popis svjetske baštine UNESCO-a. Trogir je ujedno najbolje očuvani romaničko-gotički kompleks ne samo na Jadranu, već i  u cijeloj srednjoj Europi. 

Međugorje

Međugorje

Sam naziv  Međugorje doslovno znači "između gorja". Međugorje se nalazi na nadmorskoj visini od svega 200 m, stoga ima blagu mediteransku klimu. 
1981. godine Međugorje je postalo svjetski popularno mjesto vjerskih hodočašća, zbog prikazanja Blažene Djevice Marije prema svjedočenju šestero mjesnih katolika.